Πρόκειται για ένα από τα πρώτα σπίτια που χτίστηκε στην Καρδάμαινα από μια πλούσια οικογένεια το 1902.
Ένα σπίτι με τη δική του ιστορία και παράδοση, το οποίο έχει επιζήσει από τον μεγάλο σεισμό του 1933 και τους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Ένας τόπος όπου τα σταφύλια γίνονται κρασί, και η διαδικασία παρασκευής του κρασιού γίνονται ένα πάρτι όλη μέρα.
Καθώς συναντάτε το κτίριο, κάθε επίπεδο έχει τη δική του περιοχή για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Ο στάβλος ήταν η περιοχή όπου φυλάσσονταν τα σταφύλια μέχρι να γίνουν έτοιμα για τον τρύγο.
Στην παραδοσιακή αυλή του κτιρίου υπήρχε ένα τεράστιο καζάνι, όπου τα σταφύλια βράζόντουσταν ωστε να είναι έτοιμα για τον τελικό, και το πιο σημαντικό μέρος που ήταν η αποθήκευση για τουλάχιστον ένα χρόνο στο κελάρι.
Όλη αυτή η ιστορία αναβιώνει και σήμερα στο εστιατόριο Avli, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το παραδοσιακό φαγητό και τους μεζέδες που φέρνουν πίσω την αίσθηση του παρελθόντος και να χαλαρώνουν στην ήρεμη ατμόσφαιρα που απονέει ο χώρος.
Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις με θέα το παραδοσιακό σπίτι και το κελάρι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει εκεί κρασί σε μια τεράστια ποικιλία, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών, γαλλικών, καλιφορνέζικων και αυστραλιανών κρασιών.
Το παραδοσιακό εστιατόριο Αυλή ιδρύθηκε το 2002 από την οικογένεια Σκουφεζή, στο θέρετρο της Καρδάμαινας, 40χμ από την πόλη της Κω και μόλις 5 λεπτά από το αεροδρόμιο.